avalaamss   fia   sas

Avala brdka trkaReal MotorAvala brdska trka

Nastavak priče o Avali na stranicama glavnog sajta. Foto materijal sa trke možete da preuzmete OVDE.
urucenje Na nedeljnoj trci, Stamenković pobedio u generalnom, Višnjić, Ilić, Zlatković, Mandić, Jovanović i Petrović u svojim klasama...
Foto materijal sa trke možete da preuzmete OVDE.
Promena satnice trke za nedelju 28.10.2012. Vozi se samo jedan trening u 10:30h, a prva trka startuje u 12:00!
Trka je završena regularno. Rezultate možete preuzeti ovde...

"Telex izveštaj" sa Avale u 15:21h

duel Publika brojna, atmosfera sjajna. Razglas funkcioniše, organizacija tečna. U dosadašnjem toku programa nije bilo ozbiljnijih problema. Završena je prva trka, vozači su u line-up-u za drugu trku. Nekoliko vozača je odustalo, jedan je diskvalifikovan. Ivan Mandić je izleteo sa staze, bez povreda, vozilo je ostalo pored staze i neizvesno je da li će moći da vozi sutrašnju trku. Dušan Borković odvezao je samo malo sporije od sopstvenog rekorda staze.


Ćima i Razredni izleteli sa staze, trka nastavljena, Borković u vođstvu...
Krenula druga trka, preuzmite rezultate posle SI1!

Krenula prva trka, preuzmite startnu listu!

Obaveštenje!

Staza će za redovan saobraćaj biti zatvorena od 9:30h i u subotu 27. i u nedelju 28.oktobra. Publici neće biti omogućen pristup platou kod spomenika, pa tako predlažemo da posetioci priđu od podnožja, odnosno od odvajanja sa magistralnog puta i da se smeštaju na za to predviđena mesta duž staze. Celom dužinom staze razveden je razglas putem koga će trenutno biti prenošeni svi rezultati uživo.

Još jednom apelujemo na poštovanje mera bezbednosti i molimo gledaoce da zauzimaju mesta za posmatranje trke u za to predviđenim obeleženim prostorima.Prvi trening u subotu i nedelju počinje u 10:30!


Ekipa za klupsku pobedu!

duel
Real Motorsport je okupio neke od legendi srpskog automobilizma za nastup u subotu i nedelju na Avali. Za poen više voziće: u klasi 1.4 N/A - Milan Margetić, Ivan Mandić Ćima i Mile Cvjetičanin, u klasi 1.4 E1 Dragan Zlatković Zlaja, u klasi 2.0 E1 Ljubiša Čulić, u klasi Yugo hibrid - Zvezdan Jovanović Zeka, i za generalni plasman (i apsolutni rekord staze) Todor Stamenković Toša.
Konačni spisak prijavljenih za učešće u trci objavićemo nakon verifikacije i tehničkog prijema.


Zakazan je duel za rekord staze!

duel
U 13h u prostorijama SAS-a održana je konferencija za novinare povodom Duple brdske trke koja će se voziti na Avali predstojećeg vikenda. Atraktivna zbog toga što, pored činjenice da ova trka odlučuje pitanje šampiona na brdskim stazama za 2012. godinu, ova manifestacija ima poseban humanitarni karakter.

Direktor trke Srđan (Fox) Petrović predočio je predstavnicima medija da su, pored spremnosti na borbu za bodove, automobilisti i ovoga puta pokazali solidarnost, pa će se na stazi naći i takmičari koji inače ne voze na brdskim stazama. U trci će učestvovati i novi šampion Evrope na brdskim trkama u kategoriji 1, Dušan Borković, koji je na konferenciji za medije potvrdio da svojim učešćem želi da doprinese atraktivnosti i humanitarnoj misiji ovog završnog takmičarskog događaja ove trkačke sezone. U očekivanju sportskog duela oko pobedničkog postolja a naročito oko rekorda staze, on i uzdanica Real Motorsporta, Todor Stamenković, ušli su u ring.

duel
Novinari su mogli da čuju kako se, prema pristiglim najavama, očekuje učešće više od 50 takmičara iz Srbije, BiH i Crne Gore. Najavljen je interesantan takmičarski vikend te su reporteri pozvani da nam se pridruže i svojim izveštavanjem pomognu da na pravi način promovišemo ovu trku humanitarnog karaktera!
(Photos by Emil Čonkić)

Bezbednost pre svega
Kosnici
Bezbednost svih takmičara i publike pored staze prioritet nam je broj jedan! Molimo publiku da ima razumevanja za ograđeni prostor odakle će moći bezbedno da se posmatraju treninzi i trka. Na svakoj krivini biće i sudija krivine koji će radio vezom javljati sve neregularnosti usled kojih bi trka momentalno bila prekinuta. Uz asistenciju Beograd puta postavljeni su kosnici na početku odbojnika u krivinama.
- Dupla brdska trka „REAL Motorsport – Avala II“ 2012. boduje se za Šampionat Srbije u automobilizmu, disciplina “brdske trke”, u organizaciji SAS.

- Trka će se održati na stazi Avala, sa sledećim karakteristikama:
Lokacija : Odv. Avalski put + 120m – Cilj 60 m pre izlaska na Plato na vrhu Avale.
Dužina : 3910 m
Visinska razlika : 190 m
Start nadmorska visina : 270 m
Cilj nadmorska visina : 460 m

Prijave za ovo takmičenje podnose se na web adresu pokrovitelja takmičenja SAS ili na e-mail srdjan@allsport.rs, ili na office@realmotorsport.rs , sa naznakom “Prijava za Brdsku trku AVALA 2012”
- POSLEDNJI ROK ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA JE 26.10.2012.

- Klubovi uplaćuju startnine za svoje takmičare na tek.rn. Real Motorsport-a br.170-0030014760001-70, kod Unicredit banke Beograd, svrha uplate “startnina za brdsku trku Avala 2012”, zbirnom sumom za sve takmičare koji nastupaju u tom Klubu. Startnina za učesnike klase 1 i 2 iznosiće 5.500din, klasu 1400n - 8.000din a za sve ostale 11.000din i vredi za oba dana takmičenja. Preuzmite instrukciju za uplate iz inostranstva OVDE. Sav iznos startnina organizator će uplatiti u Fond za pomoć kolegi vozaču Milošu Spasojeviću.

- Verifikacija i tehnički pregled / prijem će se obaviti na prvom prilaznom parkingu Avala Toranj, u petak 26.10.2012 godine od 16:00 do 19:30h.

- Oba službena treninga održaće se u subotu 26.05.2012 godine sa početkom u 13:00:00h.
- Trka se sastoji od dve (2) vožnje. Vozači na trci startuju prema startnoj listi trke u razmaku od 60 sekundi i razmakom izmedju grupa od 2 minuta.

- Zatvoreno parkiralište na kraju takmičenja nalaziće se u auto kampu na parkingu Avalskog Tornja u koji se ulazi direktno sa zaustavnog puta, gde će se obaviti i završni pregled vozila.

- Učešće u nedeljnoj trci nije uslovljeno učešćem u subotnjoj. Jedna startnina pokriva oba trkačka dana.


- Rezultati odnosno postignuta vremena na treninzima i trkama biće postavljani u realnom vremenu na sajt www.rally-rezultati.com, plasmani po trkama biće objavljeni ovde, a za publiku pored staze su predviđena postignuta vremena štampana na papiru.

Plakat za Avalu


fox             drakic


Br consulting

intudo

belo blato


biogest


Mass Company


AP Sport


System CD